DermA huid- en oedeemtherapie praktijk

Je huid gaat vooruit bij de huidtherapeut

Huidoneffenheden verwijderen 

U kunt door middel van coagulatie of cryotherapie huidoneffenheden verwijderen.

Coagulatie

Heeft u last van verwijde bloedvaatjes (couperose), steelwratjes of kleine gerstekorrels? Laat dan via coagulatietherapie het op een doeltreffende en veilige wijze verwijderen door de huidtherapeut.  

De werking van coagulatie

Tijdens deze behandeling wordt door de huidtherapeut een fijn naaldje in de huidaandoening gestoken en door een elektrisch stroompje verhit en vernietigd. Het is een veilige methode die uiterst geschikt is voor kleine oppervlakken. Op deze wijze is geen chirurgische ingreep nodig en wordt de vorming van een litteken voorkomen.

Na het coaguleren

Na de behandeling is de huid rood en na een aantal dagen ontstaat een korstje op de huid, welke na 10 tot 14 dagen volledig hersteld. Omdat de huid de eerste 2 weken na de behandeling kwetsbaar is, raden wij u aan de huid 2 weken na de behandeling te beschermen met een SPF van minimaal 30 wanneer de behandelde huid wordt blootgesteld aan de zon.

Hoeveel coagulatie behandelingen heeft u nodig?

Bij het coaguleren van vaatjes, steelwratjes en/of gerstekorrels zijn gemiddeld 1 tot 2 behandelingen nodig. 


Cryotherapie

Bij cryotherapie worden kleine, goedaardige afwijkingen aan het huidoppervlak bevroren. De huidtherapeut gebruikt vloeibare stikstof om de oneffenheid te laten ‘verdampen’ waarna het wondje snel geneest.

Behandeling

Tijdens de behandeling raakt de huidtherapeut de oneffenheid met vloeibare stikstof aan. Het bevroren weefsel sterft af en er komt gezonde huid voor in de plaats.

Resultaat en bijwerkingen

Direct na de behandeling wordt de behandelde plek rood. Enkele dagen daarna wordt de kleur donkerrood tot zwart en verschijnt er een korstje op de huid. Het is belangrijk dat u niet aan het korstje krabt en dat het korstje droog blijft voor een mooie wondgenezing. Onder het korstje verschijnt nieuwe, gezonde huid die in het begin nog licht(roze) van kleur is. In de loop van de tijd kleurt de huid bij.

Nazorg

De behandelde huid is na de behandeling kwetsbaar. Dit betekent dat u de eerste 48 uur na de behandeling extra voorzichtig moet zijn. Vermijd de zonnebank en sauna en neem geen hete douche of warm bad. Gebruik de eerste vier weken een zonnebrandcrème met een hoge spf-factor.